• 17 PAŹ 14

Koncert charytatywny na rzecz chorego na raka Tomasza Gajzlera.

Fundacja EuCO Dzieciom serdecznie zaprasza na koncert charytatywny „Rodzina POMAGA Rodzinie”, organizowany przez Stowarzyszenie Złota Cooltura, z którego dochód zostanie przekazany na dofinansowanie leczenia chorego na raka Tomasza Gajzlera. Koncert odbędzie się 18 października o godz. 17 w Złotoryjskim Ośrodku Kultury i Rekreacji.

Tomasz Gajzler ma 40 lat, 4 letnią i tygodniową córeczkę i kochającą żonę, wydawałoby się, że wszystko dopiero przed nimi. Niestety z dnia na dzień Tomek przestał chodzić z powodu bólu pleców, trafił do szpitala. Okazało się, że ma złamany kręgosłup ale nie to było najgorsze. Dalsze badania wykazały najgorszą z możliwych diagnoz-szpiczak mnogi. W ciągu jednej chwili świat się zawalił.

Szpiczak mnogi jest nowotworem złośliwym, hematologicznym, który dotyka około 750 tys. osób na całym świecie. Aktualnie liczba pacjentów w naszym kraju szacowana jest na około 10 tys. osób.

Więcej informacji: http://bit.ly/1qGebFj