• 20 MAR 18
    Sześć spotkań i sześć zwycięstw zawodników EuCO dziewiątki!

W minionym tygodniu zawodnicy EuCO Dziewiątki zaliczyli sześć różnych spotkań zakończonych zwycięstwami.  W sobotę 17 marca juniorzy młodsi pokonali zespół SPR Chrobrego Głogów, z wynikiem 38:35, co zapewniło drużynie miejsce Drugiego Wicelidera Dolnego Śląska!

W niedziele 18 marca w Legnicy, kolejne zwycięstwo odnotowały młodziczki! Dziewczęta pokonały UKS Handball 28 Wrocław 26:15 (11:4), czym przypieczętowały swoje pierwsze miejsce w tabeli.

Również w niedziele po 3 punkty zdobyły obie drużyny w kategorii młodzika! Zespół trenera Tomasza Majchrzyka zwyciężył z zespołem LKPR Moto-Jelcz I Oława (33:30). Młodzik II kierowany przez trenera Sebastiana Mierzejewskiego, także starł się z gośćmi z Oławy z LKPR Moto-Jelcz z wynikiem  35:20 (12:9).

W ten weekend rozegrane zostały także mecze w kategorii dzieci, dziewczynek z Dziewiątki, w których legniczanki rozgromiły zespoły z Kobierzyc 18:7 (8:2) oraz Lubina 17:4 (8:1).

Czytaj więcej: http://bit.ly/2pnPSEJ